- Yarım margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 kabartma tozu
- 1 yumurta
- alabildiğince un
Marmelatı için:
- 4 elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için:
- pudra şekeri HAZIRLANIŞI
-
Elmalı kurabiye yapmaya başlamadan önce ilk olarak marmalatı hazırlamamız gerekiyor bunun için 4 sarı veya kırmızı elma rendelenir daha sonra tencereye konup, üzerine şeker ilave ederek pişirilir ve işlemin sonunda tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.
Sıra geldi hamurumuzu yapmaya yağ, yumurta, yoğurt, Pudra şekeri bir kaba bırakılarak yoğurulur vanilya ve kabartma tozu bırakılır yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Yaptığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alalım bu top hamurları elimizle yuvarlak şekil verelim şeklin orta kısmına bıçak yardımıyla kesikler yapalım. Marmelatı üzerine koyup her iki yandan kapatıp ters çevirelim. Yağlanmış tepsiye dizelim 150 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Üzerine pudra şekeri döküp servis edelim.